Yukarı Çık

Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği İlk Kursu

Değerli Meslektaşlarım,

Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği olarak ilk kursumuzu 20-21 Haziran 2015 tarihinde, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara, eğiticilere, yardımcı sağlık personeline ve kursun gerçekleşmesi için derneğimize destek veren firmalara teşekkür ederiz.

Kursa, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve Jinekolojik Onkoloji Yandal asistanları katılmıştır. Kursta konu anlatımları video sunumları eşliğinde yapılmış ve kursun ikinci gününde ameliyathanede operasyonlar eşliğinde eğitim gerçekleştirilmiştir. Operasyonlarda laparoskopinin jinekolojik onkolojide kullanıldığı tüm alanlarda uygulamalar yapılmıştır.

İlk kurs duyurusundan itibaren kursa katılım için çok yoğun ilgi olmuştur. Kursların sadece video sunumu ve ameliyathanede yapılan operasyonların toplantı salonlarından izlendiği toplantılar olmaktan çıkarmak amaçlarımızdan biridir. Bu nedenle daha faydalı olunabilmesi için katılımcı sayısı sınırlandırılmış ve katılımcıların ameliyathane ortamında eğitimi sağlanmıştır. Bundan sonraki süreçte düzenli olarak eğitime yönelik, kursiyerlerinde ameliyatlara dahil edildiği programlar yapılacaktır. Katılımcıların kurslarda deneyimlerini artırmak ve hiç endoskopik cerrahi yapmayanları teşvik etmek eğitimlerimizde temel nokta olacaktır.

Ülkemizin değişik merkezlerinde gerçekleştirilecek kurslar ile katılmak isteyen herkese ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kurslar sayesinde meslektaşlarımızın becerilerini daha ileriye taşımayı ve jinekolojik onkolojide minimal invaziv yaklaşımların yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı istiyoruz.

Kurs sonunda katılımcılardan aldığımız olumlu yorumlar için teşekkür ediyoruz. Ancak kursla ilgili eleştirilerinizi ve önerilerinizi bizlere iletmeniz, bundan sonraki kursların daha etkin olması için önemli olacaktır. Kurslarla ilgili duyurular web sitemiz gynoncomis.org adresinden yayınlanacaktır.

Saygılarımla.

Prof. Dr. U. Fırat ORTAÇ
Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği Yönetim Kurulu Adına